Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Posiłek nr: 1. Może być 2. Do zmiany - brak źródła białka 3. Do zmiany - brak porządnego źródła białka i węgli (orzechy ok) 4. brak dobrego źródła węgli 5. Może być 6. Wywal węgle, dodaj tłuszcze i dobre źródło białka.
moje zdanie na temat twojego ckd znasz. Daj białka 2g/kg mc. - 160g, węglowodanów tak samo - 160, reszta zdrowe tłuszcze, możesz i na początek dać więcej węgli Źródła białka: wszelkie ryby świeże i mrożone, chude mięsa, twaróg, serek wiejski, jaja itp itd. Źródłą węglowodanó: Ryże, kasze, płatki owsiane, makarony, ziemniaki, warzywa itp. Źródła [...]
[...] Od razu mówię, że jestem typem bardzo chudym i cholernie ciężko mi przytyć. Białko powinno być w każdym posiłku? Nie podałeś żadnych informacji o sobie . Posiłek 2,3,4 brak źródła białka . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal [...]
hmmm no coz ja moge wam napisac trzeba samemu probowac. juz nie pamietam co rozpisalem Blazacowi, moze sam wam to napisze, ale zalecam: 1) sciagniecie arkusza "zapotrzebowanie" z glownej strony i wyliczenie ile gram ww i ile bialka potrzebujemy dziennie przy naszej wadze (mozemy sami to obliczyc-najlepiej podniesc sobie poprzeczke wyzej [...]
NO hej na poczatek przeczytaj to www.kulturystyka.pl/atlas sa to wszystkie informacjie oraz techniki wykonywania cwiczeń ten sprzet co wymieniłeś to mysle ze starczy i zzrób sobie trening ACT znajdziesz go w dziale trening. Dobrze by było jak bys jeszcze skopmbinował sobie drazek do podciaganie moze to byc kawalek jakiejs rury zamontowanej na [...]
Ev ile Ci zajmuje ten trening (góra,dół,obwody)? I jeszcze ten no };-) Aniu, obwody ok. 45 min., góra, dół do godziny max. Generalnie szybko idzie, bo raz że robię krótkie przerwy a dwa, że jak są superserie to część z przerw odpada. Z rozgrzewką i rozciąganiem każdy dzień ok. godziny i 15-30 min. Nie więcej. -------------------------------- Ok. [...]
[...] oraz tłuszcze). Ważne jest abyś opierała się na produktach pełnowartościowych , które nie zawierają lub zawierają śladowe ilości pustych kalorii i tu głównie mam na myśli źródła węglowodanów. Wyeliminuj z diety białe pieczywo i zastąp ciemnym,pełnoziarnistym. Biały makaron zamień także na pełnoziarnisty lub wyeliminuj całkowicie/spożywaj [...]
Pytanie jeszcze mam. Wliczać roślinne źródła białka do bilansu? Np. fasola mung i soczewica mają ponad 20g w 100g, a chciałbym je czasem stosować jako źródło węgli.
rozumiem ze masz plyte z cwiczeniami? Dobra czyli jakis domowy plan jest. Ja bym cie widziala na LC. Glownym założeniem diety jest spozywanie jak najbardziej wartosciowych produktow, tzn. W miare mozliwosci mieso ryby dzikie lub naturalnych upraw. Podobno barany sa zawsze hodowane na wolnosci i te naleza najczesciej do dobrych mies, ale [...]
"orzechy, slonecznik to przedewszystkim zrodla bialka " ja ******le oczywiscie mialo byc: to przede wszystkim zrodla tluszczy a nie bialka. te 12 bialka w jajku to jest na 100g?czyli 2jaja tak 12gram bialka na 100gram,a 100gram to akurat 2jaja co twoim zdaniem powinienem dodac do II aby miec wiecej ww? wiecej chleba Zmieniony przez - [...]
[...] Co tydzień 5 g ww z warzyw niezielonych i owoców jagodowych, oprócz jednego tygodnia w którym spadków nie odnotowałam Z czego: żródła białka: wszelakie mięsiwo, ryby, jaja źródła tłuszczy: oliwa, olej kokosowy, masło, smalec, etc. węgle z awokado,orzechów + warzywa zielone bez liczenie min 750g dziennie Miskę udało mi się utrzymać krystalicznie [...]
Masz wszystko podane teraz tylko sobie powyliczaj jadłospis wedle zdrowych produktów które lubisz chyba wiesz co jest źródłem białka węglowodanów tłuszczu itd... Najlepiej jak będziesz miał różne źródła białka różne żródła węgli i różne źródła tłuszczu także zwierzęcego wtedy będzie optymalnie.
przyjmujesz 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, reszta z węgli, przy smażeniu mięsa w panierce liczę 20g tłuszczu tutaj masz produkty na jakich powinieneś bazować http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Białka ma być 2g na kilogram masy ciała. Czyli 64x2 = 128g Węgli z 5-6g (standardowo na masie imo). Czyli 64x5 = 320g Tłuszczu co najmniej 1g. Czyli 64x1 = 64g Reasumując: białko 128g, węglowodany 320g, tłuszcze 64g 128x4kcal=512kcal; 320x4kcal=1280kcal; 64x9kcal=576kcal Łącznie kcal: ~2400kcal To jest przykład na Tobie. [...]
bic44, dawidowicz - juz same produkty pochodzenia roślinnego mozna tak ze sobą laczyc - by otrzymywac bialka pelnowartosciwe, np produkty pochodzenia zbożowego zawierają niewielkie ilosci lizyny i tryptofanu, przez co sa niepelnowartosciowe, ale uwzglednienie w ramach tego samego posilku roslin strączkowych (bogate w tryptofan i ilizynę), [...]
też powiele swój wpis sprzed kilku stron bic44, dawidowicz - juz same produkty pochodzenia roślinnego mozna tak ze sobą laczyc - by otrzymywac bialka pelnowartosciwe, np produkty pochodzenia zbożowego zawierają niewielkie ilosci lizyny i tryptofanu, przez co sa niepelnowartosciowe, ale uwzglednienie w ramach tego samego posilku roslin [...]
[...] do diety dodatkowo dodaj omega3, łyżkę zmielonego siemienia lnianego, być może witaminy i mikroelementy jeżeli masz braki - jedz różnorodnie, nie ograniczaj się do jednego źródła białka, czy węglowodanów Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, ptactwa, lub chudego mięsa (wołowina, wieprzowina baranina) wielkości dłoni, ok 150-200g owoców [...]
kcal za mało od razu widać, policz wg tego http://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. makro prawie, że by się zgadzało, bo 2g białka na kg masy ciała, min 1g tłuszczu na kg masy ciała, reszta węgle musli lepiej skomponowac samemum, bo w gotowych naładowany jest cukier - 20g masła na dwie małe kromeczki chleba? :-) [...]